Carl Fredrik Ekström

CF Ekström har tekniskt utvecklat sitt måleri från akryl på duk - till akryl på aluminium - till idag, akryl på matterat akryl glas. Det nya materialet passar som handen i handsken för honom. CF Ekström målar på både fram och baksida och skapar på så sätt en alldeles speciell perspektivdimension som blir uppenbar vid betraktandet av målningen.

Dock har hans abstrakt expressiva måleri hela tiden varit det unika språk som han förmedlar. CF Ekström har utvecklat en mästerlighet i att med små medel i penselföring, i anläggandet av färgen på ytan, skapa en estetisk spänning i bilden. Det mjukt smekande - det kraftigt våldsamma, möts och skapar en alldeles egen helhet.

Samtidigt försöker en annan del av våra sinnen tolka och förstå vad vi ser! Fastän vi tror vi vet vad vi ser - gör vi inte det! Bilden/målningen är likväl abstrakt.

CF Ekström målningar innehåller endast det för bilden väsentliga och han har styrkan att sluta när detta infunnit sig. Det är bara att ge sig hän och njuta.

Carl Fredrik Ekström - 20 år som konstnär.

Efter 5 års studier gick CF Ekström ut Kungl. Konsthögskolan 1995.Samma år blev han en av Galerie Aronowitsch konstnärer och förblev så fram till galleriet stängdes 2012.

År 2005 ställde vi för första gången ut CF Ekström på vårt galleri i Påarp, Båstad. Grunden till ett framgångsrikt samarbete etablerades och utvecklades.


Ladda ner CV >>
"Armada"-2010. Akryl på aluminium.
"Pod"-2010. Akryl på aluminium.
"Höstseglats"-2011. Akryl på aluminium.
"Von Oben"-2011. Akryl på aluminium.
"Sanae"-2015. Akryl på akrylglas.
"Bellingshausen"-2015. Akryl på akrylglas.

Galleri Mårtenson & Persson

  Rikard Persson / Tom Mårtenson
  +46709360070 /   +46704944100
  info@gallerimartenson-persson.se

  Följ oss på Instagram.